
Akademik Çalışmalarımız
TEHLİKELİ MADDELERDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÖZLEM KUTBAY
İndirmek için tıklayınız.
Tehlikeli Maddelerde ilkyardım ve korunmada önemli bir adımdır. Sağlık ve fiziksel etkileri tanımlanmış tehlikeli maddeler kişisel maruziyet ya da yangın gibi durumlarda oluşabilecek olumsuz sağlık etkilerini ve maddi hasarı minimize etmede kritik derecede önem taşır.
Düzgün şekilde hazırlanmış tehlikeli maddeler ya da tanımlanmamış kimyasallar eninde sonunda kimyasal atık haline geleceklerdir. Tanımlanmamış bir kimyasalı belirleme maliyetli bir süreç gerektirirken bu durum aynı zamanda kullanıcılar ve çevre için endişe ve tehlikeleri barındırır. Bu sebeple laboratuvarda “bilinmeyen” kimyasallar oluşturmaktan kaçınılmalıdır.
8. ULUSLARARASI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONFERANSI POSTER SUNUMU KATILIMI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı 8-11 Mayıs 2016 Tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman SOYLU, İLO (Uluslararası Çalışma Örgütü ) Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Temsilcisi Nancy LEPPİNK, TİSK (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu) Genel Başkanı Yağız EYÜPOĞLU, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY ve ÇSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım ÖZER’in açılış konuşmalarıyla başlayan konferansı İLO (Uluslararası Çalışma Örgütü), İSSA (Uluslararası Sosyal Güvenlik Örgütü) ve OSHA-Europe (Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği ajansı) gibi uluslararası kuruluşlar destekleyenler arasında yer almıştır.
Yerli ve yabancı 350 konuşmacının 11 değişik salonda 58 farklı ülkeden 6000′ e yakın ziyaretçinin katılım gösterdiği ve ergonomiden psikolojik risk faktörlerine, İSG Kültürünün Toplumda Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılmasına, Meslek Hastalıklarında Proaktif Yaklaşımlara, Uluslararası ve Ulusal Kuruluşların sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği üzerindeki rolüne kadar değişik alanlarda 34 konu başlığı değişik konuların ele alındığı 171 sözel bildirim sunumu yapılmış 410 poster sunumu ziyaretçilerin ilgisine sunulmuştur.
Ülkemiz için çok büyük önem taşıyan konferansa Almanya, Avustralya, Finlandiya, Fransa, Danimarka ,İtalya , İsveç, İspanya, Singapur ve İngiltere gibi İSG alanında oldukça büyük ilerleme kaydetmiş olan ülkelerin yanı sıra İSG alanında gelişmekte olan Polonya, Arnavutluk, Romanya, Yunanistan, Mısır, İran, Irak, Arabistan gibi ülkelerden konuşmacılar katılım göstermiştir
İLO (Uluslararası Çalışma Örgütü) Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Temsilcisi Nancy LEPPİNK, DGUV (Alman Kaza Sigortaları) Başkanı Dr. Walter EİCHENDORF, İSSA (Uluslararası Sosyal Güvenlik Birliği) Başkanı Errol Frank Stoove ve IALI (Uluslararası İş Müfettişleri Birliği) Başkanı Kevin MYERS gibi önemli isimlerin katılımı konferansa gösterilen uluslararası ilgiyi artırmıştır.
Ülkemizin çok değerli akademisyenlerinin ve İSG alanında oldukça yoğun emek veren İSG profesyonellerinin yüzlerce değişik konu üzerinden yaptığı sunumlarla birlikte İş Sağlığı ve Güvenliği alanında gelinen noktaları anlatan konuşmalar çok faydalı bilgiler vermiştir.